Afvalhout wordt bij ons gesorteerd in A, B en C kwaliteit. C-hout betreft hout dat is behandeld met teer en/of creosoot-olie. Dit type hout wordt verwerkt in energiecentrales met speciale rookgasreiniging. A en B hout kunnen opgewerkt worden tot hoogwaardige materialen. Deze houtsoorten worden geneutraliseerd en/of afgezeefd tot een houtsnippers kwaliteit die geschikt is voor biomassa en de spaanplaatindustrie.

Bij de verwerking van hout volgen wij nauwgezet de richtlijnen van het Better Biomass-certificaat. Dit certificaat waarborgt de duurzaamheid van biomassa voor energie, brandstoffen en bio-based producten. Wil je meer weten over het Better Biomass certificaat? Kijk dan hier voor uitgebreide informatie.

Door het volgen van de richtlijnen van het Better Biomass-certificaat kunnen onze klanten erop vertrouwen dat het afvalhout op een duurzame en verantwoorde manier wordt verwerkt tot houtsnippers. We streven ernaar om hoogwaardige materialen te produceren die bijdragen aan een circulaire economie en het verminderen van de impact op het milieu.

Bij Spelt zijn we trots op onze betrokkenheid bij duurzaamheid en het streven naar een schonere toekomst. Het Better Biomass-certificaat is slechts een van de vele maatregelen die we nemen om ons bedrijf en onze processen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. We blijven ons inzetten voor een efficiënte en duurzame afvalverwerking, waarbij we continu streven naar verbetering en innovatie.

Als u meer wilt weten over ons duurzaamheidsbeleid, het verwerken van afvalhout, of andere aspecten van ons bedrijf, staan wij altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Samen kunnen we werken aan een schonere en groenere toekomst.

« » « »