Houtsnippers

Houtafval is hout afkomstig van houtproducten en bouwmaterialen,  zoals meubels, kozijnen, pallets en kisten, hout dat vrijkomt bij bouwprojecten, sloop en vervangingswerkzaamheden in de bouw of klussen in huis en tuin. Snoeiafval valt onder de categorie groenafval.

Houtafval is bij uitstek geschikt voor hergebruiken voor recycling. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van de kwaliteit en de mate van vervuiling van het afvalhout. Daarom verdelen we afvalhout in 3 categorieën die we gescheiden inzamelen en sorteren.

A hout is geschikt voor zowel direct hergebruik / upcycling als voor recycling, bijvoorbeeld in de pallet- of spaanplaatindustrie.

Ook B hout kan opgewerkt worden tot hoogwaardige materialen. Deze houtsoorten worden geneutraliseerd en/of afgezeefd tot een houtsnippers kwaliteit die geschikt is voor biomassa en de spaanplaatindustrie.

C-hout betreft hout dat is behandeld met teer en/of creosoot-olie. Dit type hout wordt verwerkt in energiecentrales met speciale rookgasreiniging.

Voor de verwerking van hout zijn wij gecertificeerd volgens de richtlijnen van het Better Biomass-certificaat. Dit certificaat waarborgt de duurzaamheid van biomassa voor energie, brandstoffen en bio-based producten. Daarnaast voldoen we aan de Europese Richtlijn (EU) 2018/2001 ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen (ook bekend onder RED II).  Deze richtlijn bevat duurzaamheidscriteria, drempelwaarden voor broeikasgasemissiereductie en eisen aan het massabalanssysteem.

Door het volgen van de richtlijnen van het Better Biomass-certificaat kunnen onze klanten erop vertrouwen dat afvalhout dat gebruikt wordt voor voor energie-opwekking duurzaam van oorsprong is en op een verantwoorde manier wordt verwerkt tot houtsnippers. We streven ernaar om hoogwaardige materialen te produceren die bijdragen aan een circulaire economie en het verminderen van de impact op het milieu.

Wilt u meer weten over het Better Biomass certificaat? Kijk dan hier voor uitgebreide informatie.

Bij Spelt zijn we trots op onze betrokkenheid bij duurzaamheid en het streven naar een schonere toekomst. Het Better Biomass-certificaat is slechts een van de vele maatregelen die we nemen om ons bedrijf en onze processen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. We blijven ons inzetten voor een efficiënte en duurzame afvalverwerking, waarbij we continu streven naar verbetering en innovatie.

Als u meer wilt weten over ons duurzaamheidsbeleid, het verwerken van afvalhout, of andere aspecten van ons bedrijf, staan wij altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Samen kunnen we werken aan een schonere en groenere toekomst.

Video afspelen

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras