Groenafval

Wat is groenafval?

Groenafval is afval afkomstig uit tuinen, plantsoenen en parken, zoals bomen, struiken, planten en bladeren. Heeft u struiken verwijderd, bomen gekapt of bladeren geharkt in uw tuin, plantsoen of park? Dan heeft u te maken met groenafval. Groenafval kan door ons geheel worden hergebruikt en omgezet naar waardevolle nieuwe grondstoffen. Een aantal afvalsoorten niet toegestaan in een groencontainer. Kijk hieronder wat wel en niet is toegestaan.

WEL toegestaan

NIET toegestaan

Of download de PDF om in één overzicht te zien wat WEL en wat NIET toegestaan is.

Waarom afval scheiden bij de bron?

Het hergebruiken van groen afval tot compost heeft vele voordelen. Het vermindert de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat, bespaart kostbare grondstoffen en vermindert de behoefte aan chemische meststoffen. Bovendien draagt compost bij aan een gezonde bodemstructuur, waterretentie en biodiversiteit.
Doordat Spelt bewust omgaat met groen afval en te kiezen voor compostering, dragen we bij aan een duurzamer beheer van groenruimtes en een gezond leefmilieu. Samen kunnen we de waarde van groen afval benutten en een positieve impact hebben op onze omgeving.

Een container bestellen?

Afhankelijk van de aard en omvang van uw afvalstroom kunnen wij u diverse opties aanbieden voor het scheiden en afvoeren van uw groenafval. Onderaan deze pagina ziet u een eerste selectie uit ons aanbod containers voor groenafval. Heeft u behoefte aan advies of wilt u weten welke containers we nog meer kunnen bieden? Neem dan contact met ons op:

Spelt Branding Shootdag 2

Wat doet Spelt met uw groenafval?

Via compostering wordt groenafval door ons omgezet tot groencompost. Compostering is een natuurlijk proces waarbij we het groenafval verhakselen en gedurende een aantal maanden op grote hopen laten rijpen. Zo kan het groenafval afbreken tot een voedingsrijke substantie die de bodemkwaliteit verbetert.  Deze groencompost kan vervolgens worden gebruikt in tuinen, parken en landbouwgronden om de groei van planten en gewassen te bevorderen. Om een goede kwaliteit compost te kunnen maken is het belangrijk dat het groenafval vrij is van vervuiling.

Alle groencompost wordt door ons gezeefd. Daarmee halen we de grove resten uit de compost. Deze resten worden weer gebruikt als structuurmateriaal bij nieuw binnenkomend groenafval, als biofundatie of als groene brandstof afgevoerd naar biomassacentrales.

Omdat we groen afval gescheiden inzamelen en verwerken, kunnen we waardevolle voedingsstoffen terugwinnen en de kringloop van organisch materiaal sluiten.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras

Geschikte containers

240 Liter Kunststof Rolcontainer

660 Liter Kunststof Rolcontainer

3m³ Portaalcontainer

6m³ Portaalcontainer