Compost

Onze groenafvalverwerking bij Spelt is een belangrijk onderdeel van onze inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Het groenafval dat wij verzamelen, wordt zorgvuldig omgezet in hoogwaardige groen compost die aan de eisen van het BOOM-besluit (Besluit Kwaliteit en gebruik overige organische meststoffen) voldoet. Sinds 1991 wordt de kwaliteit en het gebruik van compost afkomstig van groente, fruit en tuinafval (GFT-compost) gereguleerd door het BOOM-Besluit, in overeenstemming met de Wet bodembescherming en de Meststoffenwet. In Nederland wordt er jaarlijks meer als 1,5 miljoen ton groenafval ingezameld en verwerkt tot compost.

Wat doet Spelt met compost

Bij Spelt streven we ernaar om groenafval op een verantwoorde manier te verwerken en te benutten. Het groenafval dat wij verzamelen, ondergaat een zorgvuldig proces om hoogwaardige groencompost te produceren die aan de strenge eisen van het BOOM-besluit voldoet.

Onze inzameling richt zich voornamelijk op tuin- en snoeiafval. Zodra het afval bij ons binnenkomt, wordt het eerst verkleind met behulp van een shredder. Hierdoor wordt het groenafval beter afbreekbaar en geschikt voor verdere verwerking.

Vervolgens laten we de natuur haar werk doen. Het materiaal wordt op een natuurlijke manier afgebroken tot fijn compostmateriaal. omdat we dit proces willen bevorderen en versnellen, keren we regelmatig het materiaal om en zeven we de grovere stukken eruit. Dit resulteert in hoogwaardige groencompost die klaar is voor gebruik.

Onze groencompost heeft tal van toepassingen, met name als bodemverbeteraar. Door het toevoegen van deze compost kunnen we de vruchtbaarheid van de bodem verhogen, de bodemstructuur verbeteren en voedingsstoffen aanvullen. Dit draagt bij aan gezonde plantengroei en een evenwichtig ecosysteem.

Bij Spelt hechten we grote waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Daarom voldoet onze groencompost aan de eisen van het BOOM-besluit, wat de kwaliteit en duurzaamheid van ons product waarborgt.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras