Papier en karton

pexels-alex-fu-2967770-edited-1-scaled

Papier en karton recyclen?

Door te recyclen, kunnen waardevolle materialen worden hergebruikt en wordt de circulaire economie gestimuleerd. Bovendien zorgt het voor een afname van afval dat naar stortplaatsen of verbrandingsovens wordt gestuurd, wat positieve effecten heeft op het milieu en de strijd tegen klimaatverandering.

Het recyclen van oud papier en karton leidt tot een vermindering van ontbossing. Dit draagt bij aan het behoud van biodiversiteit.

Daarnaast resulteert recycling in een lagere energiebehoefte en een lagere uitstoot van broeikasgassen vergeleken met het gebruik van nieuwe grondstoffen. Het verwerken van oud papier en karton vereist minder energie en water dan het maken van papier uit houtvezels. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk van de papierindustrie aanzienlijk verkleind.

Recycle proces

Het recyclen van oud papier en karton heeft vele voordelen voor het milieu en de samenleving. Op een duurzame manier worden nieuwe papier- en kartonproducten gemaakt door gebruik te maken van gerecycled materiaal. In Nederland wordt maar liefst twee derde geproduceerd uit oud papier.

Het recyclingproces begint met het scheiden van materialen die er niet in thuishoren, zoals plastic. Vervolgens wordt het vermengd met water om een pulpachtige massa te vormen. Tijdens dit proces worden onzuiverheden zoals nietjes, kleine stukjes plastic en waterafstotend papier verwijderd.

2400L-gaaskooi-verkleind-edited-1

Gerecyclede producten

Nadat papier en karton het proces van recyclen is doorgegaan wordt het weer gevormd tot een eindproduct dat de consument weer online of in de winkel kan kopen. Hieronder staan enkele voorbeelden van eind producten welke worden gemaakt.

Een veelgebruikt eindproduct in een bedrijfsleven zijn kartonnen drinkbekers.

Tissues wordt door iedereen gebruikt, dus is recyclen een goede oplossing.

Ondanks dat we meer digitaal werken is printer papier nog een veel gebruikt product.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras