Papier en karton

Papier en karton

Als bedrijf heb je altijd papier en kartonafval. Je kunt hierbij denken aan de reclame folders, kranten, interne memo’s of een kartonnen doos waar jou bestelde product in binnenkomt. Hierdoor komen er grote volumes afval vrij waarvan wenselijk is om deze goed en snel af te voeren. Recyclen vermindert de druk op natuurlijke hulpbronnen, aangezien er minder bomen gekapt hoeven te worden voor de productie van nieuw papier of karton. Verder zorgt het er ook voor dat de energie- en waterconsumptie die gepaard gaat met de productie van papier uit nieuwe vezels wordt verminderd.

Aanlevervoorwaarde

Voor het recyclen en scheiden van papier- en kartonafval moet er wel duidelijk zijn wat hier onder valt zodat het aanleveren voldoet aan de voorwaarde en het proces juist verloopt.

Onder papier- en kartonafval verstaan we dagbladen, tijdschriften, enveloppen, golfkarton, kartonnen dozen / verpakkingen, papieren zakken / tassen, print- en kopieerpapier en overige verpakkingen die uit papier en karton bestaan.

Wat niet onder papier- en kartonafval wordt verstaan is behang, geplastificeerd papier / karton, ordners, ringbanden, vies en/of papier / karton, Drinkverpakkingen en enveloppen met noppenfolie.

Om dit overzichtelijk te houden hebben we een document gemaakt waarop bovenstaande is uitgelicht. Dit document kan je uitprinten en eventueel bij de afvalcontainer hangen.

Recycling proces

Papier- en kartonafval wordt ingezameld met behulp van verschillende inzamelingsmiddelen. Nadat dit is ingezameld wordt het gereinigd en gesorteerd en wordt het gereed gemaakt voor vervoer naar de papierfabriek door er balen van te maken.

Eenmaal aangekomen in de papierfabriek wordt het opgelost in water waardoor de papiervezels van elkaar loskomen. Dit creëert een vezelbrij (papierpulp). Papierpulp moet daarna nog gezeefd worden met behulp van verschillende zeeftechnieken om vervuiling eruit te filteren. Bij vervuiling kan je denken aan nietjes, paperclips, plakband of stukjes plastic en zelfs zand of piepschuim

Voor sommige eindproducten is het nodig om de drukinkt ook van de papierpulp te scheiden. Dit wordt gedaan door de inkt naar de oppervlakte van water te brengen. De papierproductie kan nu beginnen!

Inzameling papier en karton

Het gescheiden inzamelen en recyclen van papier en karton is belangrijk. Door zorgvuldig te scheiden en ervoor te zorgen dat er geen vervuiling of plastic aanwezig is, kunnen we de waarde van deze afvalstroom benutten. Bij Spelt bieden we verschillende opties voor het afvoeren van uw papier en karton, afhankelijk van de hoeveelheid afval die er vrij komt.

Producten / recycle stromen

Nadat papier en karton het proces van recyclen zijn doorgegaan wordt het weer gevormd tot een eindproduct dat online of in de winkel gekocht kan worden. Bij eind producten kan je denken aan nieuwe kartonnen dozen, printpapier, toiletpapier en zakdoekjes.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras

Geschikte containers

240 Liter Kunststof Rolcontainer

770 Liter Kunststof Rolcontainer

1100 Liter Kunststof Rolcontainer

2400 Liter Staal Gaaskooi