Hout A-Kwaliteit

Wat is A-kwaliteit hout?

A hout is de schoonste categorie. Onder A hout verstaan we hout dat niet behandeld of geïmpregneerd is. Dus schone (ongeverfde) planken, balken, steigerdelen, pallets en kisten.

A hout is geschikt voor zowel hergebruik / upcycling als voor recycling, bijvoorbeeld in de pallet- of spaanplaatindustrie. Kijk hier om te zien wat er wel en niet is toegestaan in een A-hout container.

WEL toegestaan

NIET toegestaan

Of download de PDF om in één overzicht te zien wat WEL en wat NIET toegestaan is.

Waarom afval scheiden bij de bron?

Pallets vormen een grote afvalstroom binnen logistieke ondernemingen. Het verlagen van de houtstroom voor deze pallets is niet alleen vanwege duurzaamheid interessant, maar wordt vanuit Europese wetgeving binnenkort verplicht.

Europese wetgeving richt zich op het hergebruik van pallets. In 2030 moet het hergebruik op 30% liggen en in 2040 zelfs op 90%.

Schone pallets worden daarom nagekeken, gerepareerd en hergebruikt. Andere delen worden vermalen zodat deze kunnen worden hergebruikt in onder andere nieuwe pallets en spaanplaten.

Op deze manier dragen we bij aan het duurzaam hergebruiken van hout en verminderen we de vraag naar nieuwe houtbronnen. Door het recyclen en persen van dit hoogwaardige houtafval geven we het een tweede leven en dragen we bij aan een circulaire economie.

Door het recyclen en hergebruiken van houtafval dragen we niet alleen bij aan een duurzame toekomst, maar bieden we ook economische voordelen. Het hergebruiken van A-kwaliteit hout bespaart kosten, omdat er minder nieuwe houtmaterialen hoeven te worden gekocht.

Een container bestellen?

Afhankelijk van de aard en omvang van uw afvalstroom kunnen wij u diverse opties aanbieden voor het scheiden en afvoeren van uw houtafval. U kunt bij ons containers bestellen voor bijna iedere afvalstroom. Onderaan deze pagina ziet u een eerste selectie uit ons aanbod van rolcontainers voor houtafval. Heeft u behoefte aan advies of wilt u weten welke containers we nog meer kunnen bieden? Neem dan contact met ons op:

Wilt u flexibiliteit in uw afvalbeheer?

Afhankelijk van uw afvalstroom kiest u voor plaatsing van één of meerdere rolcontainers voor uw houtafval. Wij adviseren u graag welk formaat en welke leegfrequentie voor u het meest geschikt is. En heeft u behoefte aan een extra lediging, dan vraagt u dat eenvoudig aan via ons klantportaal. Op deze manier zorgen we er voor dat uw afvalbeheer soepel verloopt en u altijd een passende oplossing heeft voor uw bedrijfsafval.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras

Geschikte containers

3m³ Portaalcontainer

6m³ Portaalcontainer

10m³ Gesloten Portaalcontainer

10m³ Portaalcontainer

12m³ Portaalcontainer