Hout B-Kwaliteit

Wat is B-kwaliteit hout?

Bij renovatie- en sloopwerkzaamheden komt doorgaans houtafval vrij dat is verlijmd, geverfd, gelakt of geplastificeerd. Dit omvat onder andere hardboard, zachtboard, triplex, multiplex, spaanplaat, maar ook kozijnen, deuren en meubels. Dit type hout wordt geclassificeerd als categorie B-kwaliteit.

Het is essentieel om dit houtafval apart in te zamelen. Spaanplaten dienen als directe grondstof voor de spaanplaatindustrie. Een aanzienlijk deel van het B-kwaliteit hout wordt versnipperd en vervolgens gebruikt in de houtvezelindustrie en de productie van spaanplaten.

WEL toegestaan

NIET toegestaan

Of download de PDF om in één overzicht te zien wat WEL en wat NIET toegestaan is.

Waarom afval scheiden bij de bron?

Door zorgvuldig om te gaan met dit houtafval en het op de juiste manier te recyclen, verminderen we niet alleen de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat, maar bevorderen we ook de circulaire economie. Het hergebruiken van B-kwaliteit hout als grondstof voor nieuwe producten draagt bij aan een duurzamere benutting van houtmaterialen en vermindert de vraag naar nieuwe hulpbronnen.

Een container bestellen?

Afhankelijk van de aard en omvang van uw afvalstroom kunnen wij u diverse opties aanbieden voor het scheiden en afvoeren van uw houtafval. U kunt bij ons containers bestellen voor bijna iedere afvalstroom. Onderaan deze pagina ziet u een eerste selectie uit ons aanbod van rolcontainers voor houtafval. Heeft u behoefte aan advies of wilt u weten welke containers we nog meer kunnen bieden? Neem dan contact met ons op:

Wilt u flexibiliteit in uw afvalbeheer?

Afhankelijk van uw afvalstroom kiest u voor plaatsing van één of meerdere rolcontainers voor uw houtafval. Wij adviseren u graag welk formaat en welke leegfrequentie voor u het meest geschikt is. En heeft u behoefte aan een extra lediging, dan vraagt u dat eenvoudig aan via ons klantportaal. Op deze manier zorgen we er voor dat uw afvalbeheer soepel verloopt en u altijd een passende oplossing heeft voor uw bedrijfsafval.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras

Geschikte containers

3m³ Portaalcontainer

6m³ Portaalcontainer

10m³ Gesloten Portaalcontainer

10m³ Portaalcontainer

12m³ Portaalcontainer