Restafval

Wat is restafval?

Onder restafval, ook wel bedrijfsafval of bedrijfs-restafval genoemd, verstaan we al het afval dat niet verder gescheiden kan worden. Qua aard en samenstelling komt restafval bedrijven overeen met huishoudelijk afval. Met dit afval kan groene en grijze energie opgewekt worden.

Maar door scheiden van afval kunnen meer grondstoffen hergebruikt worden. We vragen onze klanten daarom om ook het restafval zo veel mogelijk te scheiden. Op uw verzoek kunnen wij aparte bakken of rolcontainers leveren voor papier, glas en plastic- en drankverpakkingen (PD). Wij adviseren u hierin graag.

WEL toegestaan

NIET toegestaan

Of download de PDF om in één overzicht te zien wat WEL en wat NIET toegestaan is.

Een container bestellen?

Afhankelijk van de aard en omvang van uw afvalstroom kunnen wij u diverse opties aanbieden voor het scheiden en afvoeren van uw bedrijfsafval. U kunt bij ons containers bestellen voor bijna iedere afvalstroom. Onderaan deze pagina ziet u een eerste selectie uit ons aanbod van rolcontainers voor restafval en papier/karton. Heeft u ook behoefte aan containers voor plastic/drankverpakkingen (PD) of glas, heeft u behoefte aan advies of wilt u weten welke containers we nog meer kunnen bieden? Neem dan contact met ons op:

Afval scheiden bij de bron

Gescheiden afvalstromen kunnen worden gerecycled, hergebruikt of verwerkt worden tot herbruikbare grondstoffen en nieuwe producten. Met restafval kan dit niet. Wij vragen u daarom om uw afval zoveel mogelijk te scheiden bij de bron en de rolcontainer alleen te gebruiken voor afval waarvoor geen andere inzamel- of sorteermogelijkheid aanwezig is. In bovenstaand overzicht kunt u zien welke afvalsoorten wel en niet zijn toegestaan in de containers voor restafval. Gevaarlijke stoffen, chemisch afval en elektronisch afval dienen altijd gescheiden te worden ingezameld.

Flexibiliteit in uw afvalbeheer

Afhankelijk van uw afvalstroom kiest u voor plaatsing van één of meerdere rolcontainers voor uw bedrijfsafval. Wij adviseren u graag welk formaat en welke leegfrequentie voor u het meest geschikt is. En heeft u behoefte aan een extra lediging, dan vraagt u dat eenvoudig aan via ons klantportaal. Op deze manier zorgen we er voor dat uw afvalbeheer soepel verloopt en u altijd een passende oplossing heeft voor uw bedrijfsafval.

Wat doet Spelt met uw restafval?

We scheiden afval in meerdere stromen zodat deze kunnen worden hergebruikt of omgezet in (nieuwe) grondstoffen. Restafval is het afval dat overblijft na het proces van sorteren. Dit restafval wordt door ons afgevoerd om te worden verband in afvalenergiecentrales. Bij dit verbrandingsproces wordt het restafval omgezet in elektriciteit en warmte energie. Uit de verbrandingsassen worden vervolgens materialen onttrokken die weer als grondstof kunnen worden inzet in bijvoorbeeld grond- en wegenbouw.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras

Geschikte containers

240 Liter Kunststof Rolcontainer

660 Liter Kunststof Rolcontainer

770 Liter Kunststof Rolcontainer

1100 Liter Kunststof Rolcontainer