Kunststofgranulaat

Het proces van het maken van kunststofgranulaat begint met het verzamelen en sorteren van plastic afval. Dit afval wordt zorgvuldig gesorteerd op basis van het type kunststof en eventuele verontreinigingen worden verwijderd. Vervolgens wordt het gereinigde plastic afval versnipperd tot kleinere stukjes, waardoor het gemakkelijker te verwerken is.

De versnipperde plastic stukjes worden vervolgens in een smeltextruder geplaatst. In deze extruder worden ze verwarmd tot het smeltpunt van het specifieke type kunststof. Door de hitte smelten de plastic stukjes en worden ze omgezet in een vloeibare massa. Deze vloeibare massa wordt onder hoge druk door een matrijs geperst, waardoor het granulaat de gewenste vorm krijgt.

Het geproduceerde kunststofgranulaat kan worden gebruikt als grondstof voor verschillende producten, zoals verpakkingen, buizen, speelgoed, en nog veel meer. De keuze van het specifieke type kunststofgranulaat is afhankelijk van de beoogde toepassing en de gewenste eigenschappen van het eindproduct.

Het gebruik van kunststofgranulaat als grondstof heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het bij het verminderen van de hoeveelheid plastic afval die op stortplaatsen terechtkomt. Het recyclen van plastic afval tot kunststofgranulaat draagt bij aan een circulaire economie en vermindert de afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen.

Bovendien kan kunststofgranulaat worden aangepast om specifieke eigenschappen te verkrijgen, zoals flexibiliteit, stevigheid, kleur en textuur. Hierdoor kunnen fabrikanten het granulaat afstemmen op de vereisten van hun producten, waardoor ze meer ontwerpvrijheid hebben.

Het proces van het maken van kunststofgranulaat is een belangrijke stap in het recyclen en hergebruiken van plastic afval. Door deze technologieën en praktijken te bevorderen, kunnen we de impact van plastic afval op het milieu verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Wij staan graag voor je klaar!

Elke situatie is anders en wij denken daarom graag met je mee. Wij luisteren graag naar jouw wensen en maken een passende aanbieding!

Vraag een adviesgesprek aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Service in heel Nederland

Wij leveren rolcontainers in
heel Nederland

Scherpe prijzen

Perfecte prijs kwaliteit
verhouding

Geen verborgen kosten

Geen addertjes onder
het gras