Nedvang

Verpakkingsmaterialen, van afval naar grondstof

Spelt is trots op de erkenning van Nedvang! Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?
Wij vertellen je er graag meer over.

Het inzamelen van afval is Ć©Ć©n van onze hoofdactiviteiten.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Het door ons ingezamelde afval krijgt op onze locaties natuurlijk een verwerking. Hierbij houden wij steeds voor ogen dat afval een tweede leven als grondstof zal krijgen.

Zo krijgt bijvoorbeeld blank houtafval een nieuw leven als spaanplaat. Om dit proces in gang te zetten vermalen wij oude pallets en planken in snippers en leveren deze aan bij de volgende producent in de keten van duurzaamheid.

Geverfd hout is hiervoor niet geschikt maar wordt opgewerkt tot energie.

Ook papier- en karton krijgt een nieuw leven. Als er goed mee omgesprongen wordt wel tot zeven keer toe! Het door ons ingezamelde oud papier- en karton afval wordt door de volgende partij in de keten ontdaan van nietjes en drukinkt en vervolgens vermalen tot pulp.

Een zelfde soort recyclingsproces is van toepassing op kunststof en plastic.

Spelt voert niet alleen de nodige acties uit om houtafval, kunststof en papier/karton op te werken tot grondstof, maar heeft ook de juiste procesbeschrijvingen hiervan op orde.

Het certificaat dat Spelt van Nedvang mocht ontvangen richt zich op de stroom die afkomstig is van verpakkingsmaterialen.

Door de juiste gegevens te overleggen en de benodigde rapportages op orde te hebben, heeft Spelt een erkenning mogen ontvangen voor de recycling van verpakkingsmaterialen.

Zo sluiten wij met elkaar de cirkel van de circulaire economie!