Dinsdag 5 november is het grootse techniekfestijn, de Techniek Driedaagse 2019, weer losgebarsten aan de Oosterlandweg in Mijdrecht.

Boren, timmeren, metselen en sleutelen. Meer dan 3500 leerlingen uit de gemeenten De Ronde Venen, Nieuwkoop, Uithoorn en Aalsmeer kunnen hier drie dagen hun technische vaardigheden in de praktijk te brengen op de Techniek Driedaagse.

De leerlingen maken hier kennis met acht verschillende branchegroepen: Robotica, Agri Techniek, Automotive & Logistiek, Bouw, ICT, Installatietechniek, Metaal & Kunststof en Recycling. Van het programmeren van robots tot aan het metselen van een muurtje, het wisselen van een autoband tot aan afval hergebruiken als grondstof voor een 3D-printer: op de Techniek Driedaagse gebeurt het allemaal. In een tijdsbestek van anderhalf uur doen de leerlingen in groepjes mee aan de workshops. De kinderen worden voor het eerste en tweede half uur ingedeeld in één van de branches, het laatste half uur mogen ze vrij rondkijken en meedoen aan de workshops die hen het meest aanspreken.

Vakmensen van de toekomst
Als bedrijf nemen wij graag deel aan dit initiatief. Wij geloven dat de jonge mensen van nu de vakmensen zijn van de toekomst en daar steken we graag energie in. Ons bedrijf kent vele technische onderdelen; monteurs voor de machines en vrachtwagens, elektriciens voor onderhoud aan de sorteerinstallatie, ICT’ers om alle systemen draaiende te houden; er zijn dus technische banen in overvloed!

Wij willen de jeugd enthousiast maken voor technische banen, simpelweg omdat daar in de toekomst een grote vraag naar zal zijn. Als bijdrage aan de Techniek Driedaagse staat onze nieuwste vrachtwagen opgesteld op zogenaamde mobiele hefkolommen. Dit geeft de leerlingen de kans om ook eens te zien hoe een vrachtwagen er aan de onderzijde uit ziet, en wat voor componenten daar allemaal te vinden zijn. Onze monteurs: Danny, Sam en Tino staan allemaal een dag op de Techniek Driedaagse om de leerlingen met veel enthousiasme te vertellen over hun vak!

Jongeren zijn bij ons van harte welkom voor BBL- of BOL-trajecten en stageplaatsen.

TechNet Amstel & Venen
De Techniek Driedaags wordt georganiseerd door TechNet Amstel & Venen. Dit is een samenwerkingsverband van technische ondernemers en vertegenwoordigers van basis- en middelbare scholen uit De Ronde Venen, Nieuwkoop, Uithoorn en Aalsmeer. Dit netwerk heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de technische sector.

« » « »