Spelt is officieel in het bezit van het Better Biomass – NTA8080 certificaat voor leveren van duurzame biomassa

Better Biomass is een internationaal certificatiesysteem voor vaste, vloeibare en gasvormige biomassa. Het Better Biomass-certificaat wordt gebruikt om de duurzaamheid van biomassa voor energie, brandstoffen en bio-based producten aan te tonen. Spelt heeft dit certificaat vandaag in ontvangst mogen nemen.

Bij Spelt leveren wij twee soorten houtstromen aan centrales van Eneco. De eerste houtstroom is geshredderd hout dat wij zelf inzamelen. De tweede houtstoom halen wij uit ons composteer proces, hierbij zeven wij grove stukken eruit die dan weer gebruikt kunnen worden als biomassa.

De houtstromen die wij als biomassa leveren worden verbrand en zo ontstaat er bio-energie, dit is groene energie. Omdat de biomassa uit eigen land komt zorgen wij ervoor dat deze vorm van energie opwekken steeds duurzamer wordt. Zo is er minder uitstoot van transport dan bij biomassa die uit het buitenland wordt gehaald. En de biomassa die wij leveren bestaat volledig uit gebruikte materialen, een goede vorm van recycling die wij nu onder certificaat kunnen uitvoeren.

« » « »