Op woensdagavond 23 maart vond er een brandweeroefening plaats bij Spelt Afvalinzameling Cuijk BV in samenwerking met de brandweer van Cuijk.

Van tevoren waren calamiteiten bedacht. Allereerst een chauffeur die ’s avonds een afvalcontainer loste. Tijdens het lossen schoot de ketting van de container af, waardoor de chauffeur ongelukkig klem kwam te zitten onder de container. Daarnaast was er een klein brandje ontstaan in de opslagloods.

De brandweercommandant had de scene opgebouwd met rook en lichtapparatuur om het geheel zo realistisch mogelijk te maken. Een pop diende als slachtoffer. De collega van het slachtoffer belde 112 en de brandweer rukte uit.

De brandweer verkende de situatie en bluste de kleine brand. Het slachtoffer werd gevonden en er werd een ambulance opgeroepen. De container werd opgetild met luchtbalgen waardoor het slachtoffer kon worden bevrijd en afgevoerd naar het ziekenhuis. Oefening voltooid.

Leermomenten waren er voor zowel de brandweer als voor Spelt. Daarnaast was de avond ook goed om de banden te versterken.

« » « »