Paulus

Paulus

chauffeur portaalvrachtwagen

Wie: Paulus (47), komt uit Woerden

Wat: is sinds drie jaar chauffeur op de portaalauto bij Spelt

Waar: vestiging Nieuwveen

Waar ben je trots op?

“Ik ben trots op mijn gezin. Ik ben al 25 jaar getrouwd en heb twee prachtige dochters van tien en vijftien jaar oud.’’

Waar heb je een hekel aan?

“Oneerlijkheid. Zeg het gewoon zoals het is. Hoe rot de waarheid soms ook is. Mijn vrouw en ik zijn niet zomaar al zo lang bij elkaar. Wij vertellen elkaar gewoon de waarheid.’’

Wat vind je het mooist van je werk?

“Het rijden in een vrachtwagen wilde ik eigenlijk mijn hele leven al. Mijn vader was tuinder en moest regelmatig naar de veiling. Soms mocht ik mee. Dat vond ik toen al prachtig. En nog steeds. Als ik op de weg ben en ik rijd over een rotonde, kijk ik altijd even vol trots achterom. Dan zie je dat ding achter je aankomen; geweldig! En dan heb ik het nog niet eens over het gebrul en gefluit van de motor… Ja, deze baan is echt mijn jongensdroom!’’